Khamis, 28 Februari 2013

Rabu, 27 Februari 2013

1998 Random

Conteng-conteng dan perasan bagus. Di restoran Wangsa Maju. 

Tak payah baca detail tulisan tu. Hanya tulisan.

Water Colour play & Reformasi Anwar Ibrahim.

The year 1998 when all of a sudden, everybody was against the government, everything seems to be unfair and everybody was a political critic.
"Kau tengok, jalan pun dah tak banyak kereta," kata pemandu teksi tu. "Kita tak aman dah pasal kerajaan kita sekarang ni,"
Aku tengok trafik biasa je masa tu.

Sabtu, 23 Februari 2013

Artist Colony

Sketch book bought ar Rusli Hashim's Artist Colony, Taman Tasik Perdana, KL.

KL city landscape.

The period where I was on this free lance art project titled RAIN FOREST. Of course, KL city was always available to model for me.

Selasa, 19 Februari 2013

Rabu, 13 Februari 2013

Arnab & Kura-Kura - Board




Board of AKK. Must be around 2008.
Most likely unknown to anyone, we had a blog http://arnabkurakura.blogspot.com/
And the montage here: http://www.youtube.com/watch?v=FUEPxic5Zok

Selasa, 12 Februari 2013

Arnab & Kura-Kura - Sketch


12 May 2007



This is a sketch found among those A4s kept in between files and documentation.
The sketches of locations & props were usually spontaneous during scripts or boarding.
This was the time when i was the script writer, concept artist, board artist, director and line-producer. This was that period when i was the pre-pro itself. Haha !! Not funny.

Selasa, 5 Februari 2013

Sketch - Budak OKU


Antara idea hebat atas kertas dan idea biasa-biasa yang terlaksana.
I love doing water colour on 80gm A4 paper.

Jumaat, 1 Februari 2013

Gastrik

Definasi
Gastrik dalam bahasa orang kebanyakkannya adalah sakit perut kerana tidak makan atau tidak betul makan. Atau tidak makan betul.

Tidak makan betul adalah makan tidak on time. Antara sebab, malas, banyak kerja dan tak lapar. Amalan makan bila lapar ini merbahaya rupanya. Terutama bila umur dah cecah 30an.

Ini juga satu penulisan pemikiran aku, bukan kajian, bukan himpunan kajian.



Rasa Sakit
Sakit perut gastrik boleh rasa gile sakit. Aku mengerang terbongkok-bongkok sekali tu. Makan pun muntah balik.

Juga boleh rasa sebu dan sakit. Sebu ni boleh tahan seminggu dua. Ini tanya kawan dan rasa sendiri. Bukan doktor cakap.

Bila gas gastrik ni dah naik ke atas, ia akan push paru-paru dan rasa sesak mengah-mengah. Anda belum ada sakit jantung, jangan panik (sangat). Sebu di ulu hati ini membuatkan aku jadi lebih diam dari biasa.



Ubat Gastrik
Gastrik boleh ambik ubat. Tanya doktor dan farmasis.

Juga boleh beraktiviti agar bergerak dan bergegar badan agar gas terkeluar. Aku bercangkul 3 jam dan rasa lega. Mungkin jugak sebab penat, jadi tak focus pada sakit.

Rasa sebu di ulu hati boleh lega sikit bila aku try goncang coke dan minum satu dua teguk cepat-cepat. Ini cara aku agak. Aku sendawa dan lega. Esok sebu balik.

Itu hari aku buat monitoring dan pemerhatian dan mendapati aku sakit perut selepas makan. So, mandey (turut cuba melacurkan bahasa) tu aku puasa sunat dan terus hilang sebu dan pelbagai.



Pencegahan
Makan on-time dan pelan-pelan. Dan sikit-sikit. Gastrik ni bukan penyakit orang tak makan, ni sakit orang makan banyak. Aku rasa la.

Aku dan sorang lagi member segastrik.

Sevastopol is Taken..?!! Me browsing the internet back in 1850s.