Isnin, 26 Mac 2012

Maharaja China Amirul Mukminun

You pun Islam ka..?



Aku menyalakan rokok mencari ilham. Trend. Sekadar nak rasa macam artist. Pelukis-pelukis yang mencari sumber dari asap. Walau sebetulnya ramai kawan aku yang berdesup tangannya melukis, tidak merokok.


Ilham datang dari ilmu. Kajian, dengaran, bacaan dan yang mutlak, dari Allah. Sejak kebelakangan ni aku banyak membaca. Melompat dari blog ke blog. Mencari ilham dan mengatahui kisah silam sejarah bangsa Melayu. Tadi yang paling menarik adalah satu teori "i want to believe" ala x-files aku baca. Yang padanya tidak ada langsung keraguan boleh jadi teori ni betul.


Kalau terjengah blog ni, http://kedahcybersyburi.blogspot.com saudara akan faham. Blog ini memperkatakan bahawa maharaja China dulu beragama islam semuanya. Namun segala sejarah, bukti bangunan dan seumpamanya telah dipesongkan. Boleh jadi juge.






Jumaat, 16 Mac 2012

Teknologi Konon

Minggu lepas Wan G call. Aku kata nak jumpa hari ni, dia kata esok.
Hari ni sibuk.
Esok aku lak sibuk.
Lusa la.
La.. Lusa lambat lah. Aku email dulu la apa-apa yang patut. Kau paham la apa yang dapat.

Petang tu aku tak email. Esok pun gagal. Lusa pun tak email, tulat pun tak email. Last-last seminggu berlalu. Teknologi di hujung jari. Masa hak Allah. Mutlak!



Rabu, 14 Mac 2012

Sabtu, 10 Mac 2012

Jumaat, 2 Mac 2012